Verdere versoepelingen van coronaprotocol in R.-K. Kerk

Donderdag 24 juni 2021 11:39 – Bron: Bisschoppenconferentie – Foto: PB
  -Utrecht- De Nederlandse Bisschoppen komen voor de Rooms-Katholieke Kerk met een update van het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ welke ingaat op DV zaterdag 26 juni.

In de update wordt een aantal versoepelingen aangekondigd. Nu er weer meer kan en mag in de maatschappij als het gaat om corona, zien de Bisschoppen ook mogelijkheden om de maatregelen voor de R.-K. Kerk aan te passen.

Vanaf 26 juni 2021 wordt het maximaal aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten bepaald door de grootte van het kerkgebouw. Voor elk kerkgebouw moet de capaciteit worden vastgesteld in een anderhalve meter-opstelling.

De anderhalve meter afstand norm geldt óók voor religieuze bijeenkomsten buiten. Voor processies op de openbare weg en openluchtvieringen op plaatsen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn dient de regelgeving van de lokale overheid te worden gevolgd.

Gelovigen hoeven in de kerk geen mondkapje meer te dragen.

Er mogen meer koorleden zingen mits de anderhalve meter kan worden gegarandeerd. Volkszang blijft uit den boze.

In de loop van augustus verwachten de Bisschoppen met een nieuw bericht over de coronamaatregelen te komen. In de tussentijd vragen de Bisschoppen dringend om de veiligheidsmaatregelen in acht te blijven nemen.

Geef een reactie op dit artikel