Volendam: Mariabeeld Boelensparkkapel stukgeslagen.

Het vernielde beeld van Maria in Volendam
-VOLENDAM- Drugs- en drankgebruik en vernielzucht lijken schering en inslag bij een groot deel der Volendammer jeugd. Steeds vaker komt het voor dat er bij de Kapel van Maria van het Water in het Boelenspark vernielingen worden aangericht door zogenaamde hangjongeren. Afgelopen week was het weer zover.

Het grote Mariabeeld, dat naast het Christusbeeld tussen de planten tegenover de Mariakapel staat, is door de jongeren volledig aan flarden geslagen. Daarbij bleef het niet, ook groene aanplant moest het ontgelden en zelfs tegels werden uit de grond gerukt.

De Volendamse Hille Kok was volledig ontdaan na het zien van alle vernielingen. Ook haar zakt de moed in de schoenen bij het zien van alweer een vernieling in het park door hangjongeren. Sinds Hille Kok op 19 april 1985 in Lourdes op een bijzondere wijze door God werd geraakt, tijdens het bidden van de Kruisweg, is er veel gebeurd in haar leven en in het leven van Volendam.

Hille zette zich in om een verzoek van Maria te realiseren: in het Boelenspark zou een groot beeld van Maria moeten worden geplaatst.

Op wonderlijke wijze kreeg Hille de medewerking van het gemeentebestuur van Volendam en er kwamen ook mensen die zich financieel garant stelden voor dit project. Op 10 maart 1988 werd er een beeld uit Nipokolanow in Polen, uit het klooster waar vroeger pater Maximiliaan Kolbe had gewoond, in het park van Volendam geplaatst. Klik HIER voor meer info.

Foto: Embedded Photography

Geef een reactie op dit artikel