Volk niet bezig met Prinsjesdag: “Ga toch eens regeren”

Maandag 20 september 2021 07:14 – Bron: Redactie binnenland/ADN – Beeld: PB
 -s-Gravenhage- Morgen is het alweer de derde dinsdag van september, dus Prinsjesdag. De dag dat het demissionaire kabinet de begroting voor het komende jaar presenteert. De regionaal-publieke omroepen deden een peiling onder het volk.

Opvallend veel mensen blijken eigenlijk helemaal niet bezig te zijn met Prinsjesdag. Ongeveer de helft van de ondervraagden heeft geen wensen of verlangens wat betreft de Miljoenennota, maar roept op tot een snelle vorming van een kabinet.

Veel is al uitgelekt zoals zes tot zeven miljard euro voor het klimaat en een miljard euro voor woningbouw. Het kan een groot deel van de ondervraagde Nederlanders niet boeien.

Stop met ruzie maken

Het vertrouwen in de politiek is niet hoog. De trage gang van zaken rond de vorming van een nieuw kabinet komt veel mensen ‘de keel uit’. Dan zijn er nog de beruchte affaires rond het CDA, Pieter Omtzigt, en de toeslagenaffaire waardoor steeds meer mensen een afkeer van de politiek krijgen.

Maar ook de angst voor de economie nu de prijzen van levensmiddelen en energie ‘de pan uit rijzen’ en het in de ogen van velen, overdreven aandacht voor het milieu. Het lukt het kabinet maar niet om het milieu goed onder de aandacht te brengen. Corona en migratie zijn bij veel mensen geen grote thema’s meer. Daarentegen de woningnood en de gekte op de huizenmarkt des te meer.

Geef een reactie op dit artikel