Zusters abdij Koningspoort willen natuurbegraafplaats in Arnhem

-ARNHEM- De zusters van abdij Koningspoort willen graag in Arnhem noord een natuurbegraafplaats creëren naast hun klooster. Met de inkomsten willen de zusters hun gemeenschap in stand houden alsook het natuurgebied rondom het klooster. Echter, maakt ondernemer Poll van Natuurbegraafplaats Nederland zich zorgen over de regels. 

Al ruim zes jaar is ondernemer Poll actief in Arnhem. Hij richten natuurbegraafplaats Heiderpol op de Harderwijkerweg in Arnhem. Hij wil graag een eenduidig beleid als het gaat om de duur van de grafrust de afdekking van het graf via een houten schijf en de zorg voor de natuur. Deze regels wilt hij vastleggen in gezamenlijke spelregels wat gezamenlijk wordt vastgesteld bij de gemeente. De zusters van Koningspoort erkennen de regels en willen samen met ondernemer Poll in gesprek over de regels. Maar tot die tijd willen de zusters gelijke regels als dat de ondernemer Poll had bij het oprichten van zijn natuurbegraafplaats.

Grondvervuiling

Raadslid Leo de Groot (De Partij voor de Dieren) vroeg zich af of wel eens is onderzocht of mensen met chemotherapie hebben gehad en worden begraven zorgen voor grondvervuiling. Volgens ondernemer Poll heeft onlangs de provincie Gelderland dit onderzocht en kon concluderen dat hier geen sprake van is.

Ook in zuid!

Volgens wethouder Bouwkamp zijn er voldoende begraafplaatsen in en om Arnhem en wil dan ook een stop hebben op begraafplaatsen in Arnhem noord. Raadslid Lea Manders (Arnhem Centraal) maakte zich zorgen want ze wil graag een begraafplaats in Arnhem zuid hebben en vroeg of dit ook voor Arnhem zuid telt? Hierop reageerde wethouder Bouwkamp met dat hier geen sprake van is, maar dat er ook geen behoefte is aan een begraafplaats in zuid.

De gemeenteraad steunt de zusters van Abdij Koningspoort met hun wens voor een natuurbegraafplaats en wil graag het besluit tot hamerstuk maken.

Bron: Gemeente Arnhem Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*