Grote brand in Kapel Klooster Heule: Zusters geëvacueerd (video)

Dinsdag 20 april 2021-12:31- Bron: Redactie kerk/NieuwsbladBE/KW -Foto: PB
 -Heule (B) In het West-Vlaamse Heule heeft vanochtend een hevige brand gewoed in de Kapel van het Klooster. Het vuur werd rond 6 uur vanmorgen opgemerkt door onderhoudsman Eddy Vandooren (58) van de Spes Nostraschool . De zusters die het Klooster bewonen werden geëvacueerd.

Een Zuster die vroege dienst had, merkte dat de electriciteit niet functioneerde en vroeg de onderhouds-man Vandooren of hij een-en-ander wilde controleren. Toen die arriveerde stond de zolder al in lichterlaaie.

De onderhoudsman bedacht zich niet, waarschuwde de brandweer en begon zelf direct met de evacuatie van de Zusters. Sommigen lagen nog te slapen in de kamers onder de brandende zolder. Ondanks de hevige brand bleven de Zusters koelbloedig, aldus Vandooren in dagblad Nieuwsblad.

De brandweer rukte met groot materieel uit en sloot de omgeving wegens instortingsgevaar af. Drie brandweermannen raakten lichtgewond. Iets na 8 uur in den ochtend was de brand onder controle. De Zusters worden voorlopig in een ander Klooster opgevangen.

 

Geef een reactie op dit artikel