Aartsbisdom: mogelijk verhuizing naar Apeldoorn

-UTRECHT/APELDOORN – De Kathedraal van Aartsbisschop Wim Eijk in Utrecht moet misschien de deuren sluiten. Een werkgroep die zich daarmee bezighoudt, bekijkt of verhuizing naar elders, o.a. Apeldoorn een optie is. De provincie Gelderland valt deels onder het Bisdom Utrecht.

De Catherinakerk in Utrecht moet mogelijk dicht. Drie Utrechtse Parochies moeten de komende jaren gaan fuseren en daardoor zou ook een aantal Kerkgebouwen moeten sluiten. De Catharinakerk is er daar één van. Maar daar zit hem nu net de ‘kneep’,  die kerk is ook de Zetel van Aartsbisschop Wim Eijk.

Werkgroep doet onderzoek

Een werkgroep bekijkt nu waar in dat geval de Zetel van de Bisschop naar toe kan verhuizen.  Pastoor Hans Boogers van de Utrechtse parochie deelde dit mede aan de regio-omroep Omroep Gelderland: ‘In Apeldoorn vindt jaarlijks vlak voor Pasen de oliewijding plaats. Dit is eigenlijk een functie die in de Kathedraal thuishoort, maar al decennia niet in de Kathedraal in Utrecht gebeurt. Vanuit dat voornemen zou, alles in ogenschouw nemend, een verhuizing van Utrecht naar Apeldoorn dan misschien een idee zijn.’ Volgens de Pastoor is er nog niets concreet en hoopt hij dat er in 2019 meer duidelijkheid over komt. Woordvoerder Roland Enthoven van het Bisdom Utrecht laat weten dat er in het Bisdom nog niet over een mogelijke verhuizing gesproken is: ‘Wij wachten eerst het voorstel van de Parochie af.’

Ook in Apeldoorn wordt er voorlopig afgewacht. Diaken Ronald Dashorst van de Emmaüsparochie in Apeldoorn: ‘Wij hebben er wel over gehoord, maar wij hebben er in het bestuur nog niets mee gedaan.’ Wordt vervolgd.

Bron en foto: Parochie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*