Bisschop de Korte spreekt 18 december over duurzaamheid

-‘s-HERTOGENBOSCH- Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de politiek. Regionaal, landelijk en internationaal. Maar zeker ook het onderwijs en de kerk integreren duurzaamheid in hun organisaties. Bisschop Gerard de Korte spreekt op 18 december aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch over de rol van de wereldreligies in een duurzame omgang met de aarde en gaat hierover in discussie met het publiek.

De bisschop gaat in zijn lezing dieper in op de betekenis van de wereldreligies voor een meer duurzame omgang met de aarde. Hij staat stil bij de betekenis van de wereldreligies voor een verantwoordelijk leven. Juist in deze tijd met veel nieuws over klimaatverandering en de opwarming van de aarde is dat een uitermate belangrijk thema.

Duurzaamheid en onderwijs
Tijdens de lezing komen twee werelden samen. Want ook scholen maken zich hard voor het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Bij Avans is duurzaamheid verweven met het onderwijs. Dat uit zich onder meer in praktijkgericht onderzoek dat door lectoren, studenten en docenten binnen verschillende expertisecentra van de hogeschool wordt uitgevoerd.

Een voorbeeld is het Expertisecentrum Sustainable Business met de lectoren Jan Jurriëns (Sustainable Strategy and Innovation) en Marleen Janssen Groesbeek (Sustainable Finance en Accounting) die de bijeenkomst met de bisschop afsluiten. “In Den Bosch, aan beide zijden van het spoor, wordt dus gewerkt aan duurzaamheid. Hoe complementair kan het zijn. Economie en geloof welke samen duurzaamheid concreet maken. Dat zie je dus in de vorm van duurzaam beleggen en de circulariteit van de kerkgebouwen”, aldus Jurriëns.

Aanmelden
Lezing van bisschop De Korte, 18 december 2018, Avans, Onderwijsboulevard 215, Den Bosch. U kunt zich hier aanmelden voor de gratis toegankelijke lezing.

 

Geef een reactie op dit artikel