Bisschop Van den Hout zegent boomgaard RK-kerk Stadskanaal

 

Bisschop van den Hout zegent het toekomstige ´plukfruit´ Foto: Embed by Hans Banus
Donderdag 21 oktober 2021 07:02 – Bron: redactie kerk/parochie – Beeld: Embedded fotography/PB
 -Stadskanaal- Een aantal jaren geleden namen enkele parochianen het initiatief voor een pluktuin in de pastorietuin van de RK-kerk te Stadskanaal. Leerlingen van de H. Willibrordschool hielpen mee met zaaien en poten. Het resultaat mag er zijn. Inwoners van Stadskanaal, voor wie de aankoop van vers fruit en groenten in de winkel te duur is, kunnen voortaan hier komen plukken van Gods tafel.

Wie in het aanpalende centrum van Stadskanaal heeft gewinkeld en even wil uitrusten zal in de parochietuin een heerlijk plekje vinden om even op adem te komen.

Naast de tuin is er nu ook een boomgaard met achttien fruitbomen en omdat de flinke parochianen toch bezig waren, kwam er ook gelijk maar een Mariakapelletje bij, met de actie ‘Sponsor een boom’ werd geld ingezameld voor een mooie zitbank.

Naast parochianen hielp de plaatselijke middenstand met stenen en tegels voor de bestrating, bomen, het timmer -en metselwerk enz. Een zichtbaar trotse Diaken Hof heeft alle vertrouwen in de tuin aan de rand van het winkelcentrum van Stadskanaal. “Ik hoop vurig dat het een pleisterplaatsje wordt. Als kerk moeten wij weer de deur uit, naar buiten! Onze medemens opzoeken, er voor elkaar zijn,” aldus de enthousiaste Diaken

Zegen

Afgelopen zondag kwam Bisschop Van den Hout uit de stad Groningen om de boomgaard in te zegenen. Ondanks een overvolle agenda, zelfs op zondag, zag de Bisschop kans om langs te komen en onder het toeziend oog van vele vrijwilligers, parochianen, buren en andere belangstellenden werd de tuin ingezegend.

Ontmoetingsplek

Aan de rand van het centrum van Stadskanaal ligt achter de RK-kerk thans een prachtig ‘stilteplekje’ alwaar mensen de schoonheid en rijkdom van Gods schepping kunnen genieten, maar ook de rust en stilte en wellicht medemensen ontmoeten. De missie van de parochie is meer dan geslaagd.

Geef een reactie op dit artikel