DOORBRAAK: Pakistan: Kapel in islamitische universiteit

-Pakistan-Voor het eerst in de geschiedenis van het land is een christelijke kapel opgericht op het terrein van een islamitische universiteit. Het is de kerk van St. Mary, gehuisvest in het atrium van de Landbouwuniversiteit van Faisalabad.

Zoals gemeld door het persbureau Asianews, heeft de aartsbisschop van Islamabad-Rawalpindi de wijding gevierd op 15 april; Joseph Arshad is ook voorzitter van de Pakistaanse bisschoppenconferentie. Tijdens de ceremonie bedankte de aartsbisschop het universiteitsbestuur en de regering  voor hun steun door een plaats te openen waar leden van de christelijke minderheid hun geloof kunnen beleven. In Pakistan zijn  herhaalde aanvallen op christenen.

De kapel vertegenwoordigt dus een opmerkelijke nieuwigheid voor het land met een bevolking die overwegend islamitisch is. Tot nu toe waren moskeeën toegestaan in bijna 180 universiteiten en hoger onderwijsinstellingen, terwijl kapellen alleen waren toegestaan in de schaarse christelijke onderwijsinstellingen.

Het idee van een kapel in de universiteit gaat terug op een initiatief van de toenmalige vicaris-generaal van Faisalabad in 2015. Het bisdom betaalde het equivalent van ongeveer 2.000 euro voor de bouwkosten, terwijl de universiteit een goede vierkante kilometer aan land ter beschikking stelde.

Bron: Asianews Foto: Pixabay-hswajid

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*