Genomineerden religieuzenprijs 2018 bekend

De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) reikt op 8 november opnieuw een religieuzenprijs uit. De prijs wordt ditmaal toegekend aan een project of initiatief voor en/of door jongeren waarbij jongeren (tot 35 jaar) hun idealen en inzet voor een betere wereld kunnen ontdekken en/of vorm geven. Dit sluit aan bij het jaarthema van de KNR in 2018: ‘Jongeren, hun geloof en hun roeping’. Uit ruim twintig inzendingen heeft de jury inmiddels een lijst van zeven genomineerden opgesteld, zo meldt de KNR op haar website. Twee van deze initiatieven vinden plaats in het Aartsbisdom Utrecht.

In een videoboodschap van april 2017 sprak paus Franciscus jongeren toe: “Jullie, de jongeren, zijn de toekomst. Ik vraag jullie te bouwen aan de toekomst, te werken aan een betere wereld. Het is een uitdaging. Ja, het is een uitdaging. Nemen jullie deze aan?”
De KNR wil jongeren bemoedigen die deze uitdaging inderdaad hebben aangenomen. Die het als hun roeping zien om, vanuit een religieuze bewogenheid en inspiratie, te werken aan een betere wereld en zich in willen zetten voor gerechtigheid, mensen in de marge of zorg voor de schepping.

Genomineerden
Tot 1 mei 2018 kon iedereen een bijzonder initiatief voordragen dat in zijn of haar ogen deze prijs verdient. Uit ruim twintig inzendingen heeft de jury inmiddels een lijst van zeven bijzondere initiatieven geselecteerd. Hieruit zullen de Hogere Oversten uiteindelijk de winnaar kiezen.
Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde): het Franciscaans Jongerentreffen in Megen, Het Josephhuis in Haarlem, het KloosterBoerderijFestival (bestaat sinds een aantal jaren en wordt in 2018 voor de tweede maal gehouden bij klooster Nieuw Sion in Diepenveen), twee projecten van de Salesianen van Don Bosco in Amsterdam, Stichting de Mandala in Tilburg, Theatergroep ‘sTof (verbonden aan het Jongerenpastoraat van de parochie Maria Vlucht in Losser) en Zinzoekers in Den Haag.

De religieuzenprijs wordt in principe elke twee jaar uitgereikt door de KNR aan een project waarin religieuzen zich herkennen vanwege de inzet en bezieling voor mensen in de marge, in de zorg of andere terreinen waarop de religieuzen zelf werkzaam waren en nog altijd zijn. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van € 5.000.

Meer informatie over de religieuzenprijs en over de genomineerde projecten: klik hier

Bron: Aartsbisdom Foto: Pixabay

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*