H. Moeder Teresa in Haarlemse Kathedraal

H. Moeder Teresa in Haarlemse Kathedraal

gepubliceerd: vrijdag, 22 juni 2018
De relikwi van H. Moeder Teresa is ter verering uitgesteld

Een tentoon­stel­ling over het leven, werk en spiri­tua­li­teit van de H. Moeder Teresa van Calcutta vindt momenteel plaats in de Haarlemse St. Bavo­kathe­draal aan de Leidsevaart. Aan de hand van zo’n tachtig panelen wordt een beeld gegeven van deze bijzondere ‘eigentijdse’ heilige die zich enorm heeft ingezet voor de armen en zieken in en rond Calcutta.

Moeder Teresa was ook de stichteres van de Missionarissen van Naasten­liefde en ‘haar’ zusters zijn over de hele wereld verspreid geraakt om haar werk voort te zetten.

Amsterdam

Ook in het bisdom Haarlem-Amsterdam zijn de Missionarissen van Naasten­liefde actief, en wel in Amsterdam zelf. Zwervers en daklozen weten de zusters te vinden en ieder jaar organiseren zij met Kerstmis en Pasen een bijzondere maaltijd voor hen in aanwezigheid van de bisschop of de hulp­bis­schop.

Kathedraal

In de kooromgang van de kathedraal is de tentoon­stel­ling te zien t/m 1 juli 2018. De kerk is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 11.00 tot 16.30 uur en op zondag rond de Eucha­ris­tie­viering van 10.00 uur.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*