Heiligdomsvaart Maastricht zeer druk bezocht

MAASTRICHT – Tienduizenden mensen brachten zondag een bezoek aan de ommegang van de Heiligdomsvaart in Maastricht. Hoewel Zuid-Limburg zondag geteisterd werd door noodweer, bleef het tijdens de ommegang in het stadscentrum van Maastricht droog.

Het centrum van de Limburgse hoofdstad vormt eens in de zeven jaar het decor voor de Heiligdomsvaart, een traditie die teruggaat tot het jaar 1391. Zondagmiddag was de eerste van twee ommegangen. Daarin worden relieken van heiligen aan het volk getoond. Hoogtepunt was het tonen van de zogenoemde noodkist waarin de beenderen van de Sint Servaas worden bewaard.

Onder de honderden gasten op de eretribune aan het Vrijthof waren kardinaal Wim Eijk, bisschop Ron van den Hout van Groningen, voormalig bisschop Frans Wiertz van Roermond en bisschop Patrick Hoogmartens van Hasselt (België). NPO2 zond de H. Mis vanaf 10.15-12.00 live uit met als hoofdcelebrtant Kardinaal Eijk, die in zijn voortreffelijke preek fijntjes verwees naar de abortuskwestie in Ierland.

Bron: MB Foto/Video Youtube

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*