Kerkbalans 2019: RK kerk heeft de zaak weer eens niet op orde

Deze maand staat traditiegetrouw in het teken van de, voor de kerken, zeer noodzakelijke actie Kerkbalans.

Vrijwilligers van de kerken brengen de enveloppen rond naar parochianen of gemeenteleden om een donatie te vragen voor de eigen kerk, om zo de lopende kosten die een kerkgemeenschap met zich mee brengt op te kunnen brengen. In de actie werken RK Kerk en de protestantse PKN samen met een aantal kleinere kerkgenootschappen.

Tal van parochies hebben zich beklaagd bij de redactie van MariaBode dat de actie kerkbalans op haar website niet te gebruiken promotiemateriaal aanbiedt. Webbeheerders willen banners en buttons downloaden om ze op de site van de eigen kerk te plaatsen, maar helaas dat lukt niet met de moderne opmaaksystemen.

Wie verder zoekt en nadere informatie wil wordt doorverwezen naar de protestantse site kerkrentmeesters.nl, daar treft men echter geen informatie aan, wel een hulpvaardige webbeheerder Bert van Rijssen die op zijn beurt de mensen weer terugstuurt naar de site kerkbalans.nl en zo is de cirkel rond en komt men weer uit bij onbruikbaar materiaal.

Een slechte beurt voor de Nederlandse RK Kerk, die de centen toch ook goed kan gebruiken, zou men denken? Voortaan zouden de Bisdommen er goed aan doen deugdelijk promotie-materiaal op hun eigen site aan te brengen, opdat vrijwilligers daar optimaal gebruik van kunnen maken. Aan personeel op de Bisdomkantoren ontbreekt het niet, dus aan de slag in 2020 ! (MB)

 

Geef een reactie op dit artikel