Mgr. De Korte: “Blijft allen trouw aan de kerk”

-‘s-HEROGENBOSCH – Bisschop Gerard de Korte van Den Bosch roept gelovigen in zijn bisdom op om de kerk trouw te blijven ondanks een nieuwe stroom berichten over onoirbaar gedrag tegenover minderjarigen en doofpotbeschuldigingen. De bisschop heeft daarom een brief gestuurd aan alle parochies in het bisdom. De brief zal komend weekeinde worden voorgelezen tijdens vieringen.

„In deze dagen van crisis wordt onze verbondenheid met de kerk op de proef gesteld. Mag ik u vragen om juist nu het lastig is, trouw te blijven?”, schrijft De Korte.

De bisschop schrijft verder dat hij door meerdere slachtoffers van onoirbaar gedrag is benaderd die beweren last te ervaren omdat hun verleden wordt opgerakeld door het nieuws uit het buitenland.

Nieuwe onthullingen

Amerikaanse opsporingsautoriteiten onthulden vorige maand dat in Pennsylvania duizenden slachtoffers zijn gemaakt door meer dan driehonderd priesters in de afgelopen 75 jaar. Paus Fransiscus staat zelf onder druk omdat hij volgens aartsbisschop Carlo Maria Vigano al jarenlang op de hoogte was van misbruik door de Amerikaanse kardinaal Theodore McCarrick, maar harde bewijzen daarvoor ontbreken tot op de dag van vandaag. Foto kop vlnr: Pastoor drs. VAH Maagd; Mgr. dr. GJN de Korte; Dhr.N. Khatchyan correspondent MariaBode te Armenië.

Bron: red Foto: MariaBode (c)

One Comment

  1. edwin vissers

    Heil Satan ,judas kolonie

Geef een reactie op dit artikel