Mgr. De Korte spreekt op Inspiratiedag MIVA

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt in ‘s-Hertogenbosch de derde MIVA Inspiratiedag plaats. Bisschop Gerard de Korte geeft die dag een lezing over ‘katholiek sociaal denken’. Daarnaast presenteert MIVA het collecteproject van 2018. Dit jaar staat daarbij Zimbabwe centraal. MIVA-medewerkers Milou Rietveld en Geertje van der Beele bezochten het land en vertellen over de projecten van MIVA.

Het programma van de MIVA Inspiratiedag:

10.00 Ontvangst met koffie en thee
10.30 Introductie door dagvoorzitter
11.00 Presentatie MIVA project  Zimbabwe
12.30 Lunch
13.30 Lezing + gesprek Bisschop Gerard de Korte ‘Katholiek Sociaal Denken’
15.00 Afsluiting

De MIVA Inspiratiedag vindt plaats op het MIVA-kantoor, Havensingel 26 ’s-Hertogenbosch. U kunt zich aanmelden door het formulier in te vullen op de website van MIVA. Voor vragen over de Inspiratiedag of de MIVA-collecte kunt u contact opnemen met Geertje van der Beele via telefoon: 076 521 71 52 of gvdbeele@miva.nl.

De Stichting Missie Verkeersmiddelen Actie ziet het als haar missie om lokale pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te steunen. Deze mensen durven het voortouw te nemen en zetten zich in voor kansarme bevolkingsgroepen. Ze zijn actief op veel terreinen, zoals vrouwenrechten, gezondheidszorg, onderwijs, mensenrechten en rechten van kinderen. Vaak werken zij aan kleinschalige projecten in zeer afgelegen gebieden die moeilijk bereikbaar zijn.

MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Daarmee wordt hun bereik vergroot waardoor zij in staat zijn om meer mensen te helpen. Juist op die plekken waar de hulp het hardst nodig is en levens kan redden. De jaarlijkse collecte voor MIVA vindt dit jaar plaats in het weekend van 26 en 27 augustus.

Bron: Bisdom Foto: MariaBode (c) (Foto Mgr. de Korte midden;  Z.E.H. Drs. V.A.H. Maagd links; Dhr N. Khatchyan rechts (gedeporteerd vluchteling)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*