Mgr. Smeets schrijft boodschap voor gelovigen | Bisschop voelt zich beter

De Bisschop voelt zich onder de gegeven omstandigheden redelijk goed

Vrijdag 19 november 2021 12:25 – Bron: Redactie kerk/Bisdom – Beeld: PB
  -Roermond- Bisschop Harrie Smeets is afgelopen maanden met chemokuren behandeld tegen de hersentumor, waaraan hij lijdt. Deze behandeling slaat aan, waardoor de groei van de tumor niet gestopt, maar wel afgeremd wordt.

De Bisschop voelt zich onder de gegeven omstandigheden redelijk goed. Zo is hij in staat geweest om zelf de gebruikelijke boodschap aan de gelovigen bij gelegenheid van het einde van het jaar te schrijven. Deze wordt komend weekeinde (20/21 november) in alle kerken in Limburg voorgelezen of op een andere wijze gepubliceerd.

Het is traditie dat de Bisschop elk jaar een Adventsboodschap schrijft. Dit jaar heeft Mgr. Smeets ervoor gekozen om de brief een week eerder te publiceren bij gelegenheid van de laatste zondag van het liturgisch jaar, wanneer de Kerk het feest van Christus Koning viert. In de brief noemt de Bisschop zijn persoonlijke situatie niet, maar indirect refereert hij daar wel aan als hij schrijft dat het koningschap van Christus “ons leven ten goede kan keren, maar ons ook zwaar kan vallen”.

Klik hier om de brief van de Bisschop te lezen

Geef een reactie op dit artikel