Na dit jaar geen H. Mis meer in kerk Castenray

Kosten te hoog en bezoek te laag

Vrijdag 30 juli 2021 05:30 – Bron: Redactie kerk- Beeld: Publiek Domein
 -Castenray- De kerk in het Limburgse Castenray trekt nog maar zo’n tien bezoekers per viering, terwijl de kosten hoog zijn.

Alle reden voor het parochiebestuur om het Bisdom Roermond te raadplegen en te  vragen per 1 januari te mogen stoppen met de vieringen en de kerk aan de eredienst te onttrekken.

Het bestuur kampt al jaren met een onderbezetting. De afgelopen jaren zijn veel pogingen ondernomen om hier een einde aan te maken, echter zonder succes.

Hoewel de vorige Bisschop Frans Wiertz eerder liet doorschemeren de kerken in kleine, landelijke kernen open te willen houden voor erediensten, lijkt Castenray hier in het nieuwe jaar niet meer aan te kunnen voldoen. ”Indien de bestuurlijke situatie per 1 januari niet ten goede is gekeerd, dan kan dat tot gevolg hebben dat er in het weekend geen Heilige Mis kan worden gehouden”, schrijft het bestuur in een noodoproep aan de dorpsbewoners. Wellicht dat ook de doorgang van uitvaart- en andere bijzondere diensten in gevaar komt. Ook het bestaansrecht van het dames- en herenkoor staat hierdoor op losse schroeven.

Om de penibele situatie te veranderen, doet het bestuur een oproep aan alle betrokken Castenrayse parochianen. ”Omdat het thans vijf voor twaalf is, en bij een ongewijzigde situatie op 1 januari vijf over twaalf is”, aldus het kerkbestuur. Men hoopt dat dorpelingen opstaan en zich geroepen voelen de kerk van de ondergang te redden.

Geef een reactie op dit artikel