Prominente NL-katholieken tot Bisschoppen: steun dubia-kardinalen

-AMERSFOORT- Prominente katholieke academici uit Nederland vragen hun bisschoppen om de doctrine van huwelijk en gezin te verdedigen en om de “Dubia” -kardinalen te ondersteunen.

Verschillende prominente nederlandse katholieke academici  hebben deze week een oproep gepubliceerd waarin ze de bisschoppen vragen om de doctrine van huwelijk en gezin te verdedigen. De groep van 20 persoonlijkheden uit de katholieke kerk van Nederland wordt geleid door de fysicus Wim Witteman en de bekende psycholoog en auteur Gerhard van den Aardweg. De groep bekritiseert paus Franciscus en enkele van zijn medewerkers. Deze hebben volgens de groep voor verwarring gezorgd in de katholieke kerk. “Er werd te veel gezegd, geschreven en gedaan, wat niet stilzwijgend werd genegeerd, er werd teveel onzekerheid en verdeeldheid gecreëerd”, aldus de oproep.

De ondertekenaars vragen hun bisschoppen om de duidelijke doctrine van de eerdere pausen te verdedigen en zich aan te sluiten bij de roep van de “Dubia” -kardinalen, die op zoek zijn naar klip-en-klaarheid rond “Amoris Laetitia”.

De academici hebben ook kritiek op het Vaticaanse beleid met betrekking tot China. Met een geplande overeenkomst met de communistische regering China’s, zal de katholieke kerk in China worden overgegeven aan de communistische regering.

Bron: redactie bisdom Foto: MB

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*