RK Kerk Heerenveen heeft Uw hulp nodig

 De Rooms-Katholieke Kerk te Heerenveen hoopt dat de inwoners geld willen geven voor de restauratie van de kerktoren. Het bestuur van de kerk is daarom een crowdfundingsactie gestart. Volgens hen is de kerk een beeldbepalend gezicht in het centrum van Heerenveen en moet blijven. Lees verder onder de video.

Het dak van de kerktoren moet accuut worden gerestaureerd. De dakbedekking laat los en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Om het dak te vervangen, is meer dan 200.000 euro nodig. Voor een deel wordt dat betaald door de provincie, subsidies en eigen geld van de kerk. Met de crowdfundingsactie hoopt de kerk zo’n 120.000 euro op te halen.

Het bestuur van de kerk doet daarbij een beroep op de Heerenveners, vertelt parochievicevoorzitter Hans Plat: “Het is een kerkgebouw dat prominent in Heerenveen staat. Wij hopen dat bewoners het belang daarvan inzien en meehelpen om het bouwwerk weer mooi en veilig te maken.” Halverwege januari zal er worden begonnen met het vervangen van de dakbedekking. “Dat is echt van belang”, zegt Plat. “Er is vorig jaar aan de achterkant één naar beneden komen zeilen. Dat moeten we niet hebben en daarom willen we het goed aanpakken.” (MB)

 

Foto: Parochie

Geef een reactie op dit artikel