Uitstel Ad limina Nederlandse Bisschoppen wegens huidige coronasituatie

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 06 januari 2022 12:42 – Bron: RKK- Beeld: PB
 -Utrecht- De Rooms-Katholieke bisschoppen van Nederland, die eind januari 2022 op Ad limina bezoek zouden gaan naar Rome, hebben gevraagd om uitstel in verband met de coronasituatie in Nederland. Vanwege de coronamaatregelen en de onzekerheid over de ontwikkeling van de omikron virusvariant, vinden de bisschoppen het niet verantwoord om als groep naar Rome te reizen en daar in korte tijd meerdere bijeenkomsten te hebben. De bisschoppen betreuren dat zij deze maatregel moeten nemen.

Het Vaticaan heeft laten weten akkoord te gaan met het verzoek om uitstel. Er zal naar een nieuwe datum  worden gezocht in overleg met de Nederlandse bisschoppen.

“Wij hebben helaas deze beslissing moeten nemen. Maar wij houden goede moed dat het op een later moment wel door kan gaan als de omstandigheden in verband met corona gunstiger zijn, zowel in Italië als in Nederland. Hopelijk kunnen wij dan wel als groep met minder risico’s samen naar Rome reizen en op verantwoorde wijze vergaderingen en ontmoetingen hebben”, zegt de voorzitter van de bisschoppenconferentie, bisschop J. van den Hende, op de website van de Nederlandse RK-kerk.

Geef een reactie op dit artikel