Willibrord-onderscheiding voor Bertus Beers

Op deze zondag 4 november werd na afloop van de eucharistieviering koorlid Bertus Beers van het Martinuskoor verrast met een Willibrord onderscheiding.

Voordat dit moment was werd hij toegesproken door Locatie raad en pastoraatsgroep voorzitter: Han van Schagen. Hij sprak de volgende woorden tot hem: “…Wat is het toch mooi als mensen zich zo lang ergens aan willen verbinden. En Bertus, jij bent daar een sprekend, of moet ik zeggen een zingend voorbeeld van. Al vanaf 1961 was je al aspirant lid en vanaf 1968 werd jij definitief lid van het mannenkoor. Ja, een mannenkoor, dat was zo in die tijd. Jij versterkte de tenoren. Sinds 1975, zoals al gememoreerd, ontstond het gemengd koor, meisjeskoor en mannenkoor gingen samen. Het werd toen Martinuskoor.

Deze geloofsgemeenschap vindt het dan ook mooi dat je deze Willibrord-onderscheiding nu mag ontvangen. De Willibrord-onderscheiding is de bisdommelijke onderscheiding van het Aartsbisdom en bestaat sinds 7 november 2001. De Aartsbisschop van Utrecht eert met deze onderscheiding die gelovigen in het bisdom, die betekenisvolle, meer dan gewone verdiensten hebben verricht voor de kerkgemeenschap ter plaatse. Zij is bestemd voor vrijwilligers en niet-pastoraal personeel in dienst van parochies en bisdom met een langdurige inzet.”

Uitreiking onderscheiding Hierna werd deze uitgereikt door Pastoor Joachim Skiba van onze parochie. Het was voor Pastoor Joachim Skiba de eerste keer dat hij voorging in de Sint Martinuskerk. Na deze gebeurtenissen werd hij van harte gefeliciteerd met deze bijzondere en ook verdiende onderscheiding.

Bron: Parochie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*