Zoeterwoude St. Jankerk weer in gebruik genomen

ZOETERWOUDE – Op 17, 18 en 19 mei is er een tijdelijke escape room in de toren van de Sint Jan kerk. Dat om te vieren dat de renovatie van de kerk afgerond is.

Door de afname van het kerkbezoek gaat de Christus Dienaarkerk in Zoeterwoude-dorp dicht. Woensdagavond nemen de inwoners van Zoeterwoude-dorp afscheid van de Christus Dienaarkerk. Dat gebeurt in een bijzondere viering om 20.00 uur.

Voor veel parochianen, die daar sinds 1970 naar de kerk zijn gegaan, is dat een emotioneel moment. Maar ook voor de omwonenden zal het bijzonder zijn, niet meer gewekt worden door het luiden van de klokken. Op 9 mei worden de kerkgangers uitgenodigd op weg te gaan naar de kerk verderop in het dorp, de St. Jan.

Daar worden intussen de voorbereidingen getroffen voor de feestelijke heropening van de St, Jan kerk op zondag 20 mei. De St. Jan kerk was het afgelopen jaar gesloten vanwege een grondig renovatie. De kerk is nu voorzien van vloerverwarming, nieuwe comfortabele stoelen in plaats van houten banken, nieuwe verlichting en een ontmoetingsruimte. Heel bijzonder is de driedimensionale muurschildering op de wand achter het altaar.

De St. Jan is namelijk in 1964 door brand grotendeels verwoest. Het prachtige koorgedeelte is daarbij verloren gegaan en niet meer herbouwd. De muurschildering geeft nu een beeld van hoe het koor ooit is geweest. Aan deze schildering is maanden gewerkt en is pas zeer recent afgerond. Op 20 mei om 11.30 uur zal bisschop v.d. Hende de St.Jan kerk in een feestelijke viering weer in gebruik nemen.

In de periode van 9 mei tot en met 21 mei worden diverse activiteiten georganiseerd die in het teken staan van deze gebeurtenissen. Zo komt er op 17, 18, en 19 mei een escape room in de toren van de St. Jan kerk.

Geef een reactie op dit artikel