Al meer dan 1.000 bijbels ingezameld voor gedetineerden

-BRUSSEL (B) De Rooms-Katholieke Kerk te Brussel heeft de afgelopen maanden reeds meer dan 1.000 bijbels in 35 verschillende talen ingezameld ten behoeve van gedetineerden. “Door onze inzamelactie kunnen veel mensen in de Brusselse gevangenissen voortaan ook het woord Gods horen in hun eigen taal”, zegt bisschop Jean Kockerols.

De Rooms-Katholieke Kerk startte in samenwerking met de aalmoezeniersdienst van Brussel op Aswoensdag, aan het begin van de veertig dagen vasten een Bijbelactie voor gedetineerden. Het was de bedoeling om in de weken erna bijbels in zoveel mogelijk verschillende talen te verzamelen om die vervolgens te schenken aan mensen achter de tralies.

Komend Pinksterweekeinde loopt de actie af, maar nu al heeft de kerk meer dan 1.000 bijbels in 35 verschillende talen ingezameld.

“Het is verrassend en plesant dat er gevangenen zijn die Jezus beter willen leren kennen en om een bijbel vragen”, zegt bisschop Jean Kockerols. “De Rooms-Katholieke aalmoezeniersdienst in Brussel wil met de mensen achter de tralies een geloofstraject afleggen waarbij het bidden met een bijbel, liefst in ieders eigen taal, centraal staat.”

Bron: Bisdom Foto: pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*