Bisschop: Geen communie wanneer men in staat van zonde is !

De eucharistie is een weg naar heiligheid. Degenen die de communie willen ontvangen, moeten eerst hun ernstige zonden biechten, schrijft bisschop Davies in een pastorale brief.

Mark Davies, de bisschop van Shrewsbury (UK), herinnerde de gelovigen er in een pastorale brief aan dat mensen die in een staat van ernstige zonde zijn, de heilige communie niet kunnen ontvangen.

De ontvangst van de communie is ‘de meest radicale oproep tot heiligheid’, schrijft de bisschop in de brief die op Barmhartigheidszondag werd gepubliceerd. Hij waarschuwt er voor om het sacrament als niets meer dan een “ritueel van seculiere inclusiviteit” te zien. Het zou dan niet meer zijn dan een teken van gastvrijheid.

Door het lichaam en bloed van Christus worden de gelovigen gersterkt, de Eucharistie helpt tegen wanordelijke neigingen en verankert de mens in Christus. Daarom zou je de eucharistie nooit lichtvoetig moeten ontvangen. Daarom moeten de gelovigen, voordat ze de communie ontvangen, zondige gewoonten opgeven en ernstige zonden biechten, schrijft bisschop Davies.

Bron: LSN Foto: Pixabay:

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*