BIZAR: Californië maakt zich op voor Bijbelverbod

De Amerikaanse staat Californië werkt druk aan een pro-LGBT-wetsvoorstel van de roze lobby. De Senaat stemt binnenkort over dit voorstel. Als zij akkoord gaat, zal dat ingrijpende gevolgen hebben voor de vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid van christenen. Dat meldt 1010WINS.

De zogenoemde Assembly Bill 2943 heeft als doel om beperkingen op te leggen als het gaat om homoseksualiteit en geslachtsidentiteit. Dat betekent dat het met dit voorstel illegaal zal zijn om boeken te verkopen die hulp aanbieden op dit gebied. Christelijke scholen die over dit onderwerp lesgeven, kunnen straks aangeklaagd worden.

Randy Thomasson van SaveCalifornia.com zegt dat het wetsvoorstel erg breed is en effect kan hebben op iedereen die iemand anders met homoseksuele verlangens probeert te helpen.

Er hangt een bepaalde angst dat als dit wetsvoorstel officieel wordt vastgelegd dat de Bijbel straks ook niet meer verkocht mag worden. Mat Staver: “Stel je een kerk voor waar christelijke boeken, inclusief de Bijbel, niet meer verkocht mogen worden, omdat ze mensen helpen om homoseksuele verlangens te overwinnen. Dat is niet voor te stellen, maar zal straks wel realiteit worden.” Nieuw is dit voorstel niet, in de Europese Unie wordt eveneens hardop gedacht aan eenzelfde wetsvoorstel in de liberale fractie, waarvan óók VVD en d66 deel uitmaken.

Bron: 1010wins Foto:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*