BRUGGE: Pastoor en burgemeester overtreden samen wet om vluchtelingen te helpen

-BUGGE- Pastoor Fernand Maréchal, die humanitaire hulp biedt aan vluchtelingen in nood, krijgt steun vanuit onverwachte hoek. Burgemeester Dirk De Fauw vraagt de politie om geen razzia’s meer uit te voeren tijdens voedselverstrekkingen en kant zich tegen de vervolging van Zeebruggenaren die zich ontfermen over transmigranten.

Sinds kort is in België de hulp aan vluchtelingen door burgers bij wet verboden. Deze maatregel is overigens in strijd met de rechten van de mens van de VN, welke ook door België werd ondertekend. Maar net als de Nederlandse overheid overtreedt ook de Belgische overheid naar believen internationale regels en verdragen als het haar zo uitkomt.

De houding van Dirk De fauw (CD&V) wekt de woede op van gouverneur Carl Decaluwé en van senator Pol Van Den Driessche (N-VA), die vinden dat dit een aanzuigeffect creëert en de burgemeester wil interpelleren tijdens de volgende gemeenteraad.

De hulporganisatie Dokters van de Wereld, bij wie vorig jaar 119 vluchtelingen in Zeebrugge (B) kwamen, zijn verheugd dat zij hun hun werk thans kunnen voortzetten zonder angst voor ingrijpen door de politie. (MB)

Foto: Pixabay symboolfoto

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: