C van CDU is slechts marketing-grap

Bondskanselier Angela Merkel is niet langer beschikbaar voor het partijvoorzitterschap van de CDU. Maar wie opvolger wil worden, moet eerst een duidelijk profiel tonen, zegt CDU-secretaris-generaal Günter Krings.

CDU-staatssecretaris Günter Krings heeft de kandidaten voor het CDU-voorzitterschap opgeroepen zich duidelijker te positioneren. De kandidaten zouden hun standpunten duidelijker moeten uitleggen naar de kiezer, zo eiste Krings voor SWR-tv. De CDU moet bepaalde principes weer duidelijker benadrukken, een duidelijker profiel krijgen en beter uitleggen waarom het goed is voor Duitsland als de CDU regeert.

In principe is het mogelijk om een ​​groot deel van de AfD-kiezers terug te winnen, evenals de kiezers van de Groenen, zei de CDU-politicus. Dit heeft niets te maken met een verschuiving naar rechts. Integendeel, een partij die de “C” in de naam draagt, moet die C ook “uitdragen”, de C is “meer dan een marketinggrap.”

Kandidaten voor het CDU-voorzitterschap allemaal Katholiek

Krings erkende dat de confrontatie met de zusterpartij CSU de afgelopen maanden niet in orde was. De kandidaten voor het CDU-voorzitterschap, Friedrich Merz en Jens Spahn en Annegret Kramp-Karrenbauer behandelden elkaar echter collegiaal en open tijdens discussies en in de pers.

Merz, Spahn en Kramp-Karrenbauer komen allemaal uit een Katholiek milieu. Merz is lid van een Katholieke studentenbroederschap, de plaatselijke schietvereniging en de Kolpingfamilie, een Katholieke hulporganisatie. De Westfaalse Spahn zei in mei in een interview met het blad ‘Christus en de wereld’ dat voor hem Katholiek zijn iets vanzelfsprekends is. “Waar ik vandaan kom, daar vraagt niemand ​​of je graag Katholiek bent, jij bent het gewoon.” Kramp-Karrenbauer is lid van het Centraal Comité van Duitse Katholieken. Wie van deze drie de race gaat winnen is onzeker, zeker is wel dat het een Katholiek gaat worden.

Bron: ZDF Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*