Chinese Bisschop vrijgelaten

De bisschop van het Chinese Mindong is weer vrij – de politie had hem gearresteerd om de Chrismamis te voorkomen. Dit was niet de eerste arrestatie voor de bisschop van de ondergrondse kerk.

De bisschop van het Chinese bisdom Mindong (Fujian Province), Vincent Guo Xijin, die maandag was verdwenen, is weer verschenen. Zoals de persdienst van het Vaticaan op woensdag meldde, werd Guo (59) dinsdagnacht teruggebracht naar zijn huis nadat hij en zijn vicaris-generaal een nacht in een politiecel hadden doorgebracht. Guo zou volgens Asianews moeten worden belet een Chrismamis als bisschop te vieren. Reeds vorig jaar was hij naar verluidt rond de paasvakantie voor iets minder dan drie weken verdwenen.

Guo is een door het Vaticaan erkende zogenaamde “Underground Bishop” die niet wordt erkend door de autoriteiten van China. In plaats daarvan steunen ze de onwettig aangestelde bisschop van de zogenaamde “Catholic Patriotic Association” Zhan Silu, die niet door Rome wordt erkend. Guo zou hebben geweigerd om de Chrisma-mis  samen met Zhan te vieren.

Bron: Asianews. Foto: pixabay

 

Geef een reactie op dit artikel