Choennie wil met buitenlandse geestelijken gebrek priesters opheffen

SURINAME De bisschop van Paramaribo, Karel Choennie, heeft samen met bisschop Aloysius Sudarso van Indonesië en Mary Olivia Agbakoba van de Daughters of Divine Love Congregation van Nigeria vandaag een bezoek gebracht aan president Desi Bouterse. Dit vond plaats op het presidentieel Paleis. Met dit bezoek heeft de bisschop niet alleen zijn vastenbrief, maar ook de nieuwe partners in samenwerking aan de president gepresenteerd, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Bij een gebrek aan priesters en religieuze zusters heeft de bisschop de hulp ingeroepen van de buitenlandse priester en zuster. Bisschop Sudarso is enthousiast om de Javaanse gemeenschap in Suriname te ontmoeten. Hij is blij om de kerk en de gemeenschap van dienst te zijn op het gebied van educatie en gezondheidszorg. De bisschop hoopt dat hij de gemeenschap kan helpen groeien in vrede en harmonie.

Ook zuster Agbakoba kijkt ernaar uit om haar roeping te brengen naar de scholen en ziekenhuizen.

In de vastenbrief die de bisschop van Paramaribo aan het staatshoofd overhandigde, roept hij de kerk op om de kerk te zijn met een Amazone-gezicht, met meer aandacht en liefde voor het Amazone oerwoud en de inheemsen. “De paus roept op tot een duurzame samenleving waar we zuinig zijn met de schepping”, legt Choennie uit. “De Amazone en haar complexe diversiteit moet behouden worden.

Bron: Bisdom

Geef een reactie op dit artikel