DUITSLAND: Tumult bij Katholikentag!

Spandoeken, boosheid en meer dan 1 000 demonstranten – de deelname van een AfD-politicus aan de Kirchentag van de Duitse Rooms-Katholieke kerk kon op weinig sympathie rekenen onder de bezoekers.

Tijdens de tweejaarlijkse bijeenkomst van katholieken in Münster was er zaterdag tumult. De reden: AFD Bundestag MP Volker Münz (53) was door de organisatoren uitgenodigd voor een podiumdiscussie. Al bij de presentatie van de AfD-politicus liepen activisten in de tentoonstellingshal naar het podium en hielden een poster op met het opschrift “Zoek vrede – niet de AfD – voor een antifascistische kerk”. Nog vóór het begin van de discussie trokken meer dan duizend mensen door het centrum van Münster om te protesteren tegen de deelname van de AfD-man.

Over het algemeen was er veel rumoer tijdens de discussie. Keer op keer werden enkele van de zes politici en de presentator door boe-geroep onderbroken. Vertegenwoordigers van de CDU/CSU, de SPD, de Groenen, de Linke en de FDP hebben scherpe kritiek geuit op de posities van Münz en de AfD tijdens de paneldiscussie over “Kerk en religie in de staat en de samenleving”, die zowel boegeroep als applaus ontving met controversiële uitspraken.

De AfD staat politiek op één lijn met de Nederlandse partijen PVV en FvD.

Bron: WDR Foto: Bistumkurier

Geef een reactie op dit artikel