Egypte: Koptische kerk in brand, moslims rukken massaal uit

-CAÏRO- Toen er ‘s nachts een brand uitbrak in een Koptische kerk, gebruikte de imam van de nabijgelegen moskee de luidsprekers op de minaret om hulp te vragen. Het incident vond een paar dagen geleden plaats in het dorp Shubra al-Khaimah ten noorden van Caïro. Onder de eersten die de oproep van de imam volgden en probeerden het vuur in de kerk te doven, dat later uiteindelijk door de brandweer kon worden geblust, waren veel jonge moslims die zich hadden verzameld voor de avond-ramadan, een vastenpauze.

De koptisch-orthodoxe bisschop Morcos van Shubra al Khaymah, bedankte de imam voor zijn snelle actie. Een mooi en dankbaar gebaar voor een vreedzame coëxistentie.

Tegen middernacht, om redenen die nog niet zijn opgehelderd (waarschijnlijk vanwege de kortsluiting in een elektrisch systeem), had de houten steiger die was gebouwd voor de wederopbouw rond de Koptisch-orthodoxe kerk Anba Makar in brand gestaan. De roep om allemaal te komen om te helpen in de buurt werd gedaan door Sheikh el-Jamea, imam van de naburige moskee.

Bron: Fides Foto: Pixabay

Geef een reactie op dit artikel