Frankrijk: kerkbezoek stijgt, aantal aanslagen óók

-LYON- Het kerkbezoek aan de RK Kerk in Frankrijk stijgt, met name jongeren (her)ontdekken de kerk in toenemende mate. Helaas is er gelijktijdig geen Europees land waar aanslagen en vernielingen tegen de kerk zo rapide toenemen als datzelfde Frankrijk.

Aanvallen tegen kerken, begraafplaatsen en religieuze symbolen worden steeds zorgwekkender in Frankrijk. Ze worden beschouwd als een gevolg van de voortschrijdende radicalisering bij moslims en rechts-radicale jongeren van het land. De Franse koning had ooit de titel van Rex Christianissimus en Frankrijk zelf –  rangschikte zich als de oudste dochter van de Rooms-katholieke kerk- net na het Heilige Roomse Rijk.

Afgelopen zondag staken onbekende personen op maar liefst vier verschillende plaatsen in de parochiekerk van Saint-Pierre de Neuilly in brand.

Sommige gelovigen, die op dat moment in de buurt van de kerk waren en de brand roken, snelden naar de kerk. De snelle interventie voorkwam het verspreiden van de vlammen. De gendarmerie zoekt thans de daders.

De St. Petruskerk van Neuilly werd ontworpen in 1883 in de neo-romaanse stijl om de toenmalige bevolkingsgroei van de stad aan te kunnen. 1887 was de eerste steenlegging. Toen het bouwwerk in 1914 voltooid was, verhinderde de Eerste Wereldoorlog de wijding van de kerk, die pas in 1922 mogelijk werd en werd gedaan door kardinaal Dubois.

De parochie behoort tot het bisdom Nanterre.

Bron: Bisdom Foto: Bisdom

 

Geef een reactie op dit artikel