Gloria von Thurn und Taxis: “Gayparade is overbodig”

-Regensburg- (KNA) Gloria von Thurn und Taxis behoort tot de Duitse hoogadel en is, als voormalig punk, tegenwoordig diep gelovig Rooms-Katholiek. Zij is een veelgevraagde vrouw in talkshows en neemt ‘geen blad voor haar mond’.

Zij maakt er geen geheim van dat zij uitermate kritisch staat tegenover de propaganda voor gelijke rechten voor homosexuelen.

Haar devies is leven en laten leven, zei de Katholieke Adelige tegen de ‘Mittelbayerischen Zeitung’ gisteren. Maar het “opdringerige afdwingen van acceptatie door de homobeweging” zal vroeger of later juist het tegendeel brengen, van wat men bereiken wil.

Heilig Hart-maand

Gloria von Thurn und Taxis neemt dan ook afstand van parades van halfnaakte mannen in leer door de straten van Keulen, of Amsterdamse grachten. Zij uit zich naar aanleiding van de jaarlijkse Christopher Street Day in Keulen, een parade van de roze lobby. Tevens ergert zij zich aan het feit dat dit evenement juist in de maand juni gehouden wordt. “De maand juni is bij Katholieken de Heilig Hart van Jezus-maand, om nu uitgerekend in deze maand, pride (trots), te tonen met zo’n evenement is uiterst provocerend”.

Op die manier wordt “Een eeuwenoude religieuze traditie” aangevallen. Daar komt nog bij, dat in het Christendom het begrip trots “als een van de hoofdzonden wordt gezien”. Ook Moslims en Joden denken er zo over. “Ik heb sterk de indruk dat hier bewust een bevolkingsgroep in een hoek gedrukt wordt, om andere doelen te bereiken.” “Dit brengt grote schade toe aan alle religies”, aldus von Thurn und Taxis.

Foto: Screenshot

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*