Italië dreigt Europese activiteiten te blokkeren

  De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) blijft het hard spelen. Hij dreigt ermee de “Europese activiteiten te blokkeren” als men Italië niet serieus neemt. De aanleiding voor deze zoveelste straffe uitspraak is ditmaal een dispuut over migratie tussen Italië en Malta. Salvini beschuldigt de eilandstaat ervan illegale migranten te helpen om in Italië te geraken. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

“We hebben bewezen dat we onze grenzen kunnen verdedigen en we zullen tonen dat we, eventueel, ook de Europese budgetten en activiteiten kunnen blokkeren als Europa en bepaalde landen blijven spotten met de Italianen”, zo sprak Salvini gisteren in Milaan. Volgens hem heeft Italië van de andere landen geen lessen te krijgen.

Embedded video

Matteo Salvini

@matteosalvinimi

Governo maltese protesta per la mia denuncia?
Nessuno può permettersi di darci lezioni.
Mi sono ROTTO LE PALLE che il resto d’Europa tratti l’Italia come un campo profughi!
Se Malta, Francia o altri continueranno a prenderci in giro ne pagheranno le conseguenze in sede europea.

ADVERTENTIE

De uithaal van Salvini komt er na een hevige discussie tussen de minister en de Maltese regering. Salvini beschuldigt Malta ervan illegale migranten te hebben geholpen om in Italië te geraken. Malta heeft aan dertien opvarenden van een boot reddingsvesten, water en een kompas gegeven, beweert hij. Volgens een bron binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken zou de boot in kwestie vrijdag aangekomen zijn op Lampedusa nadat het door een Italiaans vliegtuig ‘s nachts was gezien in de Maltese reddingszone.

Langs Maltese kant had men echter een repliek klaar. Salvini zou moeten “begrijpen dat de boten op zee niet steeds in moeilijkheden zijn en niemand kan verhinderen dat mensen in de reddingszone hun tocht voortzetten als ze niet gered willen worden”, aldus de Maltese minister van Binnenlandse Zaken Michael Farrugia. Bovendien verzaakt de Italiaanse regering volgens hem aan haar internationale plichten en conventies wat betreft de reddingszones.

Michael Farrugia

@dr_micfarr

1/4 🚫 Stop this game @matteosalvinimi.

Stop criticizing for doing its duties and start taking note of what should do better to give priority and care to the safety of life at sea and to abide by international obligations.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*