Levenslang voor charismatische ouders, na misbruik kinderen

-LOS-ANGELES- Twee kinderen van het gezin Turpin kreeg, op de dag dat hun ouders een levenslange celstraf kregen opgelegd, de kans om te vertellen welke impact het misbruik door hun ouders op hen heeft gehad. De Turpins werden vorig jaar opgepakt, nadat bleek dat ze twaalf van hun dertien kinderen jarenlang ernstig hadden mishandeld en uitgehongerd. Zij maken pas over 25 jaar kans op vrijlating.

In januari 2018 zag een 17-jarige dochter van de Turpins kans te ontsnappen uit de ouderlijke woning in het dorpje Perris, ten zuidoosten van Los Angeles. Het meisje belde de politie vanuit een telefooncel en sloeg alarm. Bij de inval in het huis van het charismatische gezin troffen agenten een onbeschrijfelijk tafareel aan. De kinderen, tussen 2 en 29 jaar oud, waren ernstig ondervoed en hadden zich al maanden niet meer gewassen. De stank in het huis was niet te harden.

Twee meisjes waren blijkbaar snel losgemaakt, maar een 22-jarige broer lag nog geboeid op een bed. Bij de rechtszaak die volgde, bekenden beide ouders hun kinderen jarenlang wreed te hebben gefolterd, misbruikt en opgesloten. Alleen een 2-jarige kindje ontsprong de dans, zo bleek. In ruil voor een bekentenis kregen zij de nu uitgesproken celstraf. Hoewel de celstraf levenslang is bestaat de mogelijkheid bij goed gedrag en het volgen van een therapie, om over 25 jaar in aanmerking te komen voor voorwaardelijke vrijlating.

Vandaag was de eerste keer dat de slachtoffers van David en Louise Turpin zich, na hun bevrijding, publiekelijk uitspraken over wat hen is overkomen. Geen van hen is sinds hun bevrijding ooit bij naam genoemd, gefotografeerd of gefilmd. Bij binnenkomst in de rechtszaal brak een van de kinderen in tranen uit.

Een van de kinderen, thans volwassen vertelt hoe zij zag hoe haar vader en moeder veranderden, nadat zij van de Katholieke Kerk waren overgetreden naar een afsplitsing, een Katholiek charismatische beweging.

Volgens de autoriteiten was het misbruik en de verwaarlozing van de kinderen zo ernstig dat de groei van de kinderen stokte. Hun spieren slonken weg en twee meisjes zullen nooit in staat zijn kinderen te krijgen. Toen hun 17-jarige zus wist te ontsnappen en hulp inriep, wist het meisje haar eigen adres niet eens. Ook wist zij niet welke dag en jaar het was en moest haar worden uitgelegd wat het woord ‘medicijnen’ betekent.

Wat ze wel wist, was dat zij en haar broers en zussen jarenlang gruwelijk hadden geleden. Ze mochten niet als andere kinderen buitenspelen, maar leefden in afzondering. Ook naar school gaan, was er niet bij. ,,We gingen niet naar school’’, vertelde het gevluchte meisje. Les kregen zij van hun vader en moeder, met name het uit het hoofd leren van bepaalde Bijbelteksten. Ging dat niet goed, dan werd er geweld tegen de kinderen gebruikt.

De kinderen vertelden hoe zij werden geslagen, in kooien opgesloten zaten en aan hun bed werden vastgeketend als zij hun ouders niet gehoorzaamden.  Na hun ontdekking moesten alle kinderen worden opgenomen in een ziekenhuis. Zeven van de volwassen kinderen wonen nu samen, krijgen begeleiding en gaan naar school.

“De godsdienstwaanzinnige verdachten hebben levens geruïneerd, dus ik denk dat het eerlijk is als hun straf gelijk is aan die voor moord”, sprak openbaar aanklager Mike Hestrin. De advocaat van de vader las een verklaring voor, waarin hij zei zich ‘te verontschuldigen voor alles wat ik hen heb aangedaan.’’ Louise Turpin nam zelf het woord en zei: ,,Sorry voor alle pijn die ik heb veroorzaakt. Ik hou van mijn kinderen en wilde alleen het beste voor hen.’’ In het voormalig charismatische gezin zijn nu de rollen omgedraaid, nu zitten de ouders vast, het werd tijd. De staat Californië heeft een speciale FBI tak die sinds 2002 onderzoek doet naar sektarische bewegingen.

Bron: 1010wins Foto: 1010wins screenshot

Geef een reactie op dit artikel