Marokkaanse Christenen eisen eigen kerk

De Marokkaanse Vereniging voor Religieuze Rechten en Vrijheden heeft aan haar afgevaardigden in de verschillende regio’s van Marokko gevraagd om te ijveren voor de oprichting van een “grote kerk in Rabat”.

Marokko telt enkele duizenden christenen waarvan een meerderheid hun geloof in groepjes in private woningen beoefenen. Volgens Jawad Habibi, voorzitter van de vereniging, leidt deze situatie “vaak tot conflicten” waardoor christenen in het land “geïsoleerd raken”.

“Het idee is om een gebouw te bouwen dat is toegewijd aan de bijeenkomsten van deze gemeenschap”, aldus Habibi die eraan herinnert dat twee gelijkaardige acties het in het verleden mogelijk maakten om “huiskerken” in Kenitra en Marrakech op te richten.

In Marokko hebben enkel buitenlandse christenen het recht om hun geloof in een kerk te belijden.

Marokkaanse minster ontkent christenen en sjiieten virus te hebben genoemd

De Marokkaanse minister Ahmed Toufiq van Islamitische zaken ontkent christenen en sjiieten « virussen tegen de natie » te hebben genoemd.

De bewindsman ontkent de beledigingen en stelt dat « de voorzitters van religieuze instellingen in het koninkrijk, waaronder christelijken  hem en zijn tolerantie, openheid en respect voor de volgelingen van andere religies  heel goed kennen.

Akhbar Al Yaoum berichtte eind vorige week dat de minister over christenen en sjiieten het volgende verklaarde:  De prioriteit voor mij is om de natie te immuniseren, maar dat betekent niet dat het vrij is van ziektes. Een virus, wanneer het een sterk en gezond lichaam aanvalt, reageert niet zoals wanneer het een kwetsbaar en ziek lichaam aanvalt.»

Bron: ADN Foto: Pixabay

Hoge kortingen op vrouwenartikelen

Geef een reactie op dit artikel