Mexico: Bisschop treft maffiabaas

Moet een katholieke bisschop onderhandelen met vertegenwoordigers van de georganiseerde misdaad? Een Mexicaanse bisschop heeft een bendeleider van de drugsmaffia ontmoet en zo een debat op gang gebracht.

In Mexico leidde een ontmoeting van de bisschop van Chilpancingo-Chilapa, Salvador Rangel, met vertegnwoordigers van een crininele organisatie tot een politiek debat. Rangel erkende, volgens een artikel in het nieuwsportaal “notimerica” dat hij een paar dagen geleden een ontmoeting had met een senior bendeleider van de drugsmaffia. Hij had hem gevraagd om te stoppen met moorden op politieke kandidaten, zei Rangel. Zijn gesprekspartner had hem beloofd dat hij in de toekomst zou proberen dit achterwege te laten.

Omgekeerd eisten de drugsbazen dat politici stoppen met het kopen van stemmen tijdens de verkiezingscampagne en na de verkiezingen daadwerkelijk hun verkiezingsbeloften nakomen, zei de bisschop. In een eerste reactie op het nieuws zei de Mexicaanse regering dat ze niet onderhandelt met de drugsmaffia. Zoals de krant “El Siglo de Torreon” meldt, zijn in de afgelopen zeven maanden in totaal 42 politici, ex-burgemeesters of activisten vermoord.

Bron: 1010wins/Notimerica Bron: Pixabay-stux

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*