Midterms bevestigen vooral de verdeeldheid in de VS

-WASHINGTON- Niets dan winnaars na de verkiezingen van dinsdag, zo leek het. Het Huis van Afgevaardigden viel in handen van de Democraten, de Senaat blijft van de Republikeinen. Zeker met het oog op de presidentsverkiezingen van 2020 is één ding duidelijk: de verdeeldheid is nu bevestigd.

Als de Amerikaanse verkiezingen dinsdag een referendum waren over president Trump, dan hebben ze een helder antwoord opgeleverd: ja en nee. De Democraten heroverden het Huis van Afgevaardigden, waarmee ze een democratisch controlemiddel van de president in handen kregen. De Republikeinen vergrootten hun macht in de Senaat, waarmee ze conservatieve rechters kunnen blijven benoemen. Beide partijen vonden dat ze gewonnen hadden.

Het resultaat is niet eenduidig, maar wel duidelijk: de polarisatie in het land is bevestigd. Na twee jaar presidentschap heeft Donald Trump geen geheimen of verrassingen meer – hij is wie hij is, en dus hebben 100 miljoen Amerikanen dinsdag willens en wetens voor of tegen hem en zijn partijgenoten gestemd.

 

Foto: Pixabay/Video: VTM E

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*