Neo-nazi’s bezetten Kerk waar Pastoor ‘illegalen’ onderdak geeft

De neo-nazistische club Voorpost heeft zondag een kerk in Zeebrugge (B) bezet waar de Pastoor al enkele maanden ‘illegale’ migranten onderdak en eten geeft. “De kerk is daardoor een verzamelplaats geworden voor tientallen migranten. Dit tot grote woede van de inwoners van Zeebrugge”, volgens Voorpost. Het protest verliep vreedzaam en zonder incidenten.

De problematiek van illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen) sleept al jaren aan. Momenteel zouden er in België ongeveer 200.000 illegalen verblijven, wat in bepaalde streken voor veel overlast zorgt. Vooral in West-Vlaanderen en in Brussel ondervindt men de gevolgen van het talrijke aantal illegalen, aldus Voorpost.

Onderdak in de kerk

Vooral havenstad Zeebrugge is enorm in trek bij illegalen en wordt nu al ruime tijd geteisterd door de criminaliteit van sommige illegalen. Maar dat weerhoudt de plaatselijke Pastoor er niet van de illegalen te helpen. Al enkele maanden zou de Parochie-pastoor de illegalen onderdak bieden in de Sint-Donatuskerk in Zeebrugge en geeft hij ze spijs en drank. Tot groot ongenoegen van een deel der Zeebrugse bevolking en de rechts-nationalistische organisatie Voorpost.

Voorpost organiseerde daarom een actie en bezette zondagmiddag de kerk. “Een dertigtal Voorpostmilitanten bezetten symbolisch enkele uren de kerk te Zeebrugge”, klinkt het op Facebook. “Dit om te protesteren tegen het feit dat de Pastoor reeds maandenlang illegale gelukzoekers voorziet van eten en drinken en andere faciliteiten. De Kerk is daardoor een verzamelplaats geworden voor tientallen illegalen. Dit tot grote woede van de inwoners van Zeebrugge.”

De actie van Voorpost verliep vreedzaam, dat bevestigt de Brugse politie. “Alles is er vreedzaam verlopen. Zij hebben hun mening geuit, wat mag, maar voor de rest zijn er geen incidenten geweest”, aldus de politie. De actievoerders verwijderden wel informatie voor de migranten. “Onze militanten verwijderden in de Kerk alle Arabische en in andere vreemde talen opgestelde mededelingen gericht aan de gelukzoekers”, stelt Voorpost.

Dat laatste kan op weinig begrip rekenen bij de advocate van de lokale pastoor, Sylvie Micholt“Er is uiteraard niet gevochten, maar de actievoerders hebben wel informatie verwijderd uit de kerk. Zo hebben ze affiches met gedragsregels en uurroosters meegenomen. En ze hebben hun eigen affiches geplakt”, aldus Micholt.

Bron: ZN Foto: Pixabay

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*