Nieuwe ramp op Middellandse Zee

Nieuwe ramp op Middellandse Zee – waarschijnlijk groot aantal doden

-Rome- (KNA) Voor de kust van Libië heeft opnieuw een scheepsongeluk plaats gehad met vele migranten als slachtoffer.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) deelde vanmiddag via Twitter mee, onder verwijzing naar berichten van overlevenden, dat gevreesd moet worden voor minimaal 40 doden.

De werkgroep “Alarm Phone” meldt ook via Twitter, dat er tot dinsdagavond 1800 uur 65 personen levend zijn geborgen.

De hulpverleningsorganisatie ‘Alarm Phone’ die actief is voor migranten op de Middellandse Zee kreeg naar eigen zeggen dinsdagmorgen een hulpoproep van een schip, dat de havenstad Al Khums tegen
middernacht verlaten had. Al bij het eerste contact zou er sprake zijn van dodelijke slachtoffers. Een marineschip uit Libië had op het gehavende schip rond 90 mensen aangetroffen, velen waren omgekomen.

De passagiers in doodsnood waren tijdens het eerste contact met ‘Alarm Phone’ niet in staat geweest om hun GPS-positie door te geven, aldus de hulporganisatie. Omdat het schip nog dicht bij de Libische kust was, zagen zij geen andere kans dan de autoriteiten in Libië en Italië te informeren. Daarna was er geen verbinding meer. Tegen zes uur vanochtend waarschuwde een nabestaande de autoriteiten omdat hij zich zorgen maakte om de passagiers en dat bleek terecht.

Foto: Pixabay-symboolfoto

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*