NOS-journaal brengt fake-nieuws over Katholieke studenten

NOS-journaal bracht zondag klakkeloos gekopieerd CNN fake nieuws

Het NOS-journaal van zondag 20 januari verspreidde fakenieuws over een veronderstelde confrontatie tussen Katholieke studenten en Indianen. Video’s bewijzen: allemaal fakenieuws. De media zouden nu aangeklaagd moeten worden!

‘Mijn excuses aan de studenten van de Katholieke middelbare school in Covington. Ik heb te snel geoordeeld en dat was dom en oneerlijk. Het zijn niet de studenten die een les moeten leren, maar ikzelf. “Zo toonde Robert George berouw op Twitter. Hij is een van de bekendste Amerikaanse Katholieken en, onthulde een mediahype over een vermeende belediging door Katholieke studenten jegens een Amerikaanse Indiaan. Niet alleen hij, maar ook vele anderen hadden het verhaal klakkeloos geloofd en het (bewust?) verspreid, na de mars voor het leven in Washington, via media zoals CNN op basis van een verknipte videoclip! die integraal door het NOS-journaal overgenomen werd.

Het mediabericht onthulde een veronderstelde confrontatie tussen een Katholieke student die meedeed aan de Mars voor het leven. CNN verkoopt het verhaal als volgt: “De video toont een jonge man, glimlachend met een ‘Make America Great Again’-pet recht voor een man die op een trommel slaat en zingt. Andere studenten ‘lachen’ de Indiaan uit. “CNN beweerde toen, zonder enig bewijs, dat de studenten de zingende Indiaan belachelijk maakten. Nathan Phillips drumt hier tijdens een andere betoging in Washington DC. De groep Indianen beweerde dat de confrontatie met de studenten voelde als “ongebreidelde haat” en dat de jongeren hun de doorgang hadden geblokkeerd.

De student, glimlachend in de video, vertelde de media later dat hij geprobeerd had de dreiging die vanuit de Indiaan uitging, met een glimlach te accepteren en benadrukte dat niemand in de menigte de man beledigde. “Ik glimlachte omdat ik hem wilde laten weten dat ik niet boos of geprovoceerd was. Ik ben een Katholiek gelovige en wil altijd mijn vreedzame idealen naleven, zoals mijn geloof mij dat leert. Bijvoorbeeld om anderen te respecteren en niet om deel te nemen aan daden die leiden tot conflicten of geweld. “Hij moedigt de media dan ook aan om video’s te bekijken die deze scène iets langer laten zien, omdat ze een ander verhaal laten zien dan wat mensen beweren die vals nieuws de wereld in willen brengen. Geen van zijn klasgenoten vertoonde gevoelens van haat.

Wat de media, zoals CNN en NOS en anderen verzwegen: Video’s die een vollediger beeld van de zaak tonen (zie onder), laten duidelijk zien dat de studenten daar gewoon op de bus stonden te wachten en beledigd werden door een groep Afro-en Indiaanse Amerikanen die tot de groep van de Indiaan Philipps behoorden en anti-prolife waren. Zij begonnen de Katholieke pro-life studenten uit te schelden voor “crackers” , “school shooters” en “pedofielen”.

Kaya Taitano, een demonstrant van de Afro-Indiaanse bevolkingsgroep, zei op CNN dat de studenten liedjes zongen als “Build the Wall” en “Trump 2020”. Op de video’s is dit echter helemaal niet hoorbaar. De studenten zelf zongen schoolliederen. Wat volgde was duidelijk: nogal wat media verspreidden dit verhaal zonder een grondige controle van de echte feiten.

Ook linkse Katholieke media – zoals het door de Jezuïeten gerunde America Magazine – deden verslag dat  een groep Indianen werd belegerd door een veel grotere groep Katholieke jongeren. Maar feit is dat de tieners daar wachtten op de bus en werden geconfronteerd met de agressieve Indianen en hun voorman Phillips die op een trommel begon te slaan, vlak voor het hoofd van een tienerstudent.

Overijverig over de vooroordelen van de jeugd was Pater James Martin SJ, de bekende Amerikaanse ‘homo jezuïet’, die kwaad werd over het vermeende ‘gelach van de jeugd’ en opriep tot een ‘stille waardigheid voor de eenzame Indiaan’ , “Deze studenten kunnen veel leren van deze Indiaan,” zei hij op Twitter. Maar  een paar uur later begon Martin bij te draaien en excuseerde zich voor zijn tweet.

De ouders van de studenten waren geschokt door de vooroordelen door de media en door hun eigen Bisdom en eisen nu een verontschuldiging van het Bisdom. “Het ergste is dat zelfs de Bisschop de studenten heeft veroordeeld”, vertelde een moeder de Amerikaanse media. Ondertussen hebben de ouders van de kinderen een advocaat aangesteld om de media die leugens in deze hebben verspreid juridisch te vervolgen.  (MB/MSNBC/EWTN)

Meer engelstalige achtergrond info via deze link en onderstaande video:

Geef een reactie op dit artikel