Brand: NOTRE DAME PARIJS u p d a t e

Update dinsdag

Parijzenaars massaal in gebed ! en het heeft geholpen

-PARIJS- Dinsdagochtend: Parijs in in shock. Na ongeveer 10 uur blussen en nablussen is de brand in de Notre dame onder controle.

Eén brandweerman is gewond geraakt en wordt thans gehospitaliseerd.

Gisteravond even voor 1900 uur brak de brand uit in de 12e eeuwse Kathedraal, halverwege de avond stortte de Kerkspits in. Het houten interieur is vrijwel volledig verwoest, het dak is voor tweederde verwoest. Een deel van het eikenhout dat destijds voor de bouw werd aangewend stamt uit de 8e eeuw !

De oorzaak van de brand wordt gezocht in werkzaamheden. Bouwvakkers waren op meerdere plaatsen bezig met restauratiewerkzaamheden

Schatkamer van de Kathedraal is intact. Christuskroon en Allerheiligste zijn gered door priester/brandweerman

 

De Franse President Macron zei dat alles in het werk wordt gezet om de Kathedraal te herbouwen : “De brand is een enorme tragedie, maar het ergste is voorkomen” aldus de President. Waardevolle kunstvoorwerpen konden nog juist op tijd worden gered. Er is onmiddelijk gestart met een inzamelingsactie voor de herbouw, de eigenaar van de modemerken Gucci en Yves St. laurent heeft inmiddels 100 miljoen beschikbaar gesteld. Uit het ganse land en de wereld stromen op dit moment toezeggingen binnen. de Franse miljardair Bernard rnault en zijn onderneming Louis Vuitton (mode) en Moët Hennesy (dranken) doneren 200 miljoen!

De schatkamer van de kathedraal is intact en belangrijke Christus-relkwieën zijn gered en nog volledig intact. Gans Parijs huilt sinds gisteravond 1900 uur, maar men geeft de moed niet op, al volop wordt gepraat en gewerkt aan herstel.

Massaal kwamen de Parijzenaren gisteravond naar de plek des onheils om met eigen ogen te aanschouwen wat onmogelijk leek. Overal rond het Kerkgebouw ontstonden spontaan gebedsgroepen, mensen namen hun Rozenkrans ter hand en begonnen te bidden, het gebed is verhoord, want rond 2100 uur gingen de autoriteiten er van uit dat de Kerk, door de enorme vuurze en en hitte, niet meer te redden was. dat liep dus even anders…

-PARIJS- in de Notre Dame Kathedraal in Parijs woedt een grote uitslaande brand. metershoge vlammen komen uit het dak, er hangen enorme rookwolken boven Parijs. De brak brak rond 1900 uur uit.

De politie en brandweer vermoeden dat tijdens werkzaamheden in de middeleeuwse Kathedraal, uit de 12e eeuw, door een kortsluiting de brand is ontstaan.

President Macron zegt toespraak af en gaat ‘hals-over-kop’ naar Parijs

Burgemeester Hidalgo heeft het rampenscenario in werking gezet, alle brandweerlieden uit de ganse stad zijn opgeroepen. De politie is massaal uitgerukt teneinde de wegen vrij te houden voor hulptroepen.
LIVE verslag klik op onnderstaande video>

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*