Paus geeft USD 500.000 voor migrantenhulp in Mexico

-Vaticaanstad- Om in Mexico gestrandde vluchtelingen te helpen heeft de Paus per direct 500.000 dollar beschikbaar gesteld. Het bedrag wordt vrijgemaakt voor 27 projecten in 16 Mexicaanse Diocesen en voor diverse Kloostergemeenschappen, in welke de uit Midden-Amerika afkomstige migranten ondersteuning vinden, aldus een persmededeling van het Vaticaanse bureau voor de Pieterspenning.

Alleen al in 2018 zijn bijna 75.000 mensen naar Mexico gekomen. Omdat de grenzen met de USA gesloten zijn, kunnen zij hun reisdoel niet bereiken. Het geld gaat naar de bouw van noodopvangkampen, voedsel en andere benodigdheden voor het dagelijks leven. Een groot deel der projecten heeft inmiddels Diocesane goedkeuring.

De laatste keer dat de Paus uit dit fonds een schenking ter grootte van 100.000 Euro deed, was voor hulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Iran, kort daarvoor gaf de Paus een schenking van 150.000 Euro voor de slachtoffers van de tropische storm in Zuid-Oost-Afrika.

De zogenaamde Pieterspenning is een fonds van de Paus, dat volgens de notulen het Apostolische en charitatieve werk van de Heilige Vader ondersteunt. De collecte, die wereldwijd rond de 29e juni, het feest van de Apostelen Petrus en Paulus, wordt ingezameld, geldt als teken van verbondenheid der gelovigen met de Paus. In 2017 bracht de wereldwijde collecte rond 63 miljoen Euro op.

Bron: KNA Foto: PB-Geralt

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*