Philipijnen: Zuster moet land verlaten

De ruzies tussen de non en mensenrechtenactivist Patricia Fox en de Filippijnse regering beginnen aan een nieuwe ronde. Vanwege haar kritiek op het beleid van president Rodrigo Duterte moet de 71-jarige Australische het land binnen 30 dagen verlaten, meldden de Filippijnse media woensdag.

“Zij is bezig met activiteiten die niet zijn toegestaan onder de voorwaarden van haar visum,” zei een immigratie-woordvoerder. Het visum staat haar zendingswerk toe, maar geen politieke activiteiten.

Fox, die al meer dan twee decennia op de Filippijnen werkt, werd vorige week maandag door de afdeling Vreemdelingenzaken tijdelijk gearresteerd.

Haar advocaat noemde de beschuldiging van schending van de visumvereisten ongegrond. De inzet van Fox voor vrede, sociale rechtvaardigheid en mensenrechten van boeren, inheemse volkeren, arbeiders en armen ligt in lijn met haar zendingswerk. De non kan binnen tien dagen beroep aantekenen tegen haar uitzetting.

De tijdelijke detentie van de zuster vorige week komt voort uit persoonlijke bemoeienis van Duterte, zoals hij toegaf na eerst ontkend te hebben. In een van zijn uitlatingen vervloekte hij de non zelfs.

Bron: AI Foto: Pixabay

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*