U2 verliest groot deel aanhang

Muziekgroep U2 pleit voor verruiming abortuswetgeving

Christelijke fans zijn niet meer zo ingenomen met de populaire muziekgroep U2. De band verspreidde een tweet waarin U2 inwoners van Ierland heeft opgeroepen om te stemmen voor verruiming van de abortuswetgeving in het land, zo meldt de Ierse staatsomroep.

Een flink aantal volgers verklaarde het politieke standpunt van de Ierse band niet los te kunnen zien van hun muziek, en daar dan ook niet meer naar te luisteren. Een enkeling liet zelfs weten alle oude cd’s van Bono en zijn band weg te hebben gegooid.

In het streng katholieke Ierland is abortus op dit moment alleen in zeer uitzonderlijke omstandigheden toegelaten. Zo kan een moeder enkel kiezen voor abortus wanneer het voortzetten van de zwangerschap haar leven in gevaar brengt.

Maar daar kan verandering in komen. Het land zal namelijk een volksreferendum organiseren om de wet te versoepelen. Op 25 mei mogen Ieren stemmen over het intrekken van het achtste amendement, waarin staat dat een foetus evenveel recht heeft op leven als de moeder.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*