Vliegtuig met 189 inzittenden crasht bij Indonesië (video)

/JAKARTA – Een passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Lion Air is neergestort in de Javazee bij Indonesië. Aan boord van de Boeing 737 warenn 189 mensen, onder wie twee baby’s, een kind en acht bemanningsleden. De hoop dat er nog overlevenden zullen worden aangetroffen is klein, zo stelt een woordvoerder van de maatschappij. Of er Nederlanders aan boord zaten, is nog onbekend.

De Boeing 737 MAX 8, van slechts 2 maanden oud, vertrok als Lion Air-vlucht JT610, om 00:31 uur ‘s nachts, Nederlandse tijd vanuit Jakarta op Java naar de eindbestemming Pangkal Pinang op het eiland Bangka. Tien minuten na vertrek verdween het toestel, boven de Javazee, van de radar. De piloten zouden kort daarvoor nog gevraagd hebben om terug te mogen keren naar de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta in Jakarta. Er is geen noodcode uitgezonden.

Problemen
De CEO van Lion Air zegt tegen Reuters dat er tijdens de vorige vlucht problemen met het toestel waren. “Deze zijn volgens de procedure opgelost”, zo zegt hij. Wat die problemen waren is nog niet bekend. De piloten hebben samen 11.000 vlieguren. DE data vanuit het vliegtuig is nog niet bekeken. Ook is de zwarte doos nog niet gevonden.

Boeing
Vliegtuigbouwer Boeing laat in een statement weten dat het ‘diep bedroefd is en ze aan de familie en vrienden van de inzittenden denken.’ Ook staat het bedrijf klaar om waar nodig technische ondersteuning te bieden en volledig mee te werken met het onderzoek naar de crash.

Data
Volgens data van Flightradar24 vertrok het toestel om 06:20 uur lokale tijd en zou een uur later moeten landen. Toen het toestel op 2.000 voet (600 meter) hoogte was, daalde het met meer dan 150 meter. Daarna steeg de MAX door naar 1.500 meter. Op die hoogte bleef het vliegen tot het van de radar verdween. In de laatste momenten haalde het toestel een snelheid van 345 knopen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*