Voorlopig even geen (actieve) Bisschop Bode

-Duitsland- De tweede man in katholiek Duitsland, Bisschop Frans Jozef Bode van het Bisdom Osnabrück (langs de Nederlandse grens van Delfzijl tot Enschede) is voorlopig tot zeker na de zomervacantie uit roulatie. in februari ging de bisschop ‘onder het mes’ vanwege rugproblemen. Nu blijkt dat complicaties hem langer in het ziekenhuis houden. Zo was hij al afwezig tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Duitse bisschoppensynode en óók Pasen moest hij aan zich voorbij laten gaan.

Zelf ging hij er van uit direct na de Paasdagen weer aan de slag te kunnen, maar de artsen hebben anders beslist, tot zeker augustus is werken taboe.

Franz-Josef Bode is sinds 1995 bisschop van het bisdom Osnabrück. Ten tijde van zijn wijding was de geboren Paderborner de jongste diocesane bisschop in Duitsland. Van 1996 tot 2010 was Bode voorzitter van de Jeugdcommissie van de Duitse bisschoppenconferentie (DBK) en als zodanig betrokken bij de organisatie van Wereldjongerendagen 2005 in Keulen. Sinds 2010 was Bode voorzitter van de DBK Pastorale Commissie en nam hij deel als afgevaardigde aan de Wereld Bisschoppensynode in oktober 2015 in Rome. Sinds september 2017 is hij tevens plaatsvervangend DBK-voorzitter.

Bron: Bistum Osnabrück Foto: Bistum Osnabrück

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*