VS: Katholieken mobiliseren tegen doodstraf in Alabama

-Washington- Katholieken in Alabama maken zich sterk voor de afschaffing van de doodstraf. De inzet tegen deze ‘immorele praktijk’ en voor een rechtvaardiger strafrechtsysteem gaan door, verklaarde het  ‘Catholic Mobilizing Network’ gisteren.

Directe aanleiding was de mislukte campagne om de executie van Christopher Lee Price te stoppen. Deze werd op 31 mei in de VS-staat Alabama door middel van een gif-injectie om het leven gebracht.

De Supreme Court had het uitstel van de executie met 5 tegen 4 rechtersstemmen afgewezen. Price had gevraagd om niet door middel van een gif-injectie omgebracht te worden, omdat dit een uiterst pijnlijke dood is. De rechters gaven als toelichting dat hij dit protest niet binnen de gestelde termijn had gedaan.

Price had in 1991 een dominee vermoord en diens vrouw zwaar verwond. Hij is de tweede delinquent, die in Alabama binnen slechts twee weken werd geëxecuteerd. Het oordeel werd ten uitvoer gebracht, kort nadat de VS-staat New Hampshire de doodstraf had afgeschaft.

Bron: 1010wins Foto: Pixabay symboolfoto

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*