Zuid-Korea: Paus doneert 10.000 Dollar voor Jemenitische vluchtelingen

-VATICAANSTAD- Paus Franciscus heeft 10.000 dollar gegeven en de verzekering van zijn persoonlijk gebed aan de Jemenitische vluchtelingen die al weken volharden op het Zuid-Koreaanse eiland Jeju. Tegelijkertijd gaan de protesten van de bevolking helaas door.

De Nuntius in Zuid-Korea, Aartsbisschop Alfred Xuereb, overhandigde persoonlijk de donatie van de Paus aan de bisschop van het eiland, Peter Kang U-il, meldden de Zuid-Koreaanse persbureaus. De Vaticaanse diplomaat had het eiland bezocht om aan de Bisschop, die onvermoeibaar werkt voor verdraagzaamheid en liefdadigheid jegens de vluchtelingen, de onvoorwaardelijke solidariteit van de paus over te brengen. Hij heeft ook de gemeenschap van 527 Jemenitische vluchtelingen ontmoet en een mis in de kathedraal van het eiland met hen gevierd.

De Jemenieten, die oorlog en armoede ontvluchtten in hun thuisland, kwamen naar Zuid-Korea dankzij een wet die geen visa eist voor een verblijf van maximaal drie maanden op het eiland. Maar de plotselinge massale komst van de vluchtelingen maakte de lokale bevolking ongerust, die zich op haar beurt keert middels protesten tegen de toevloed aan vluchtelingen.

Bron: EWTN/Vaticaan Foto: EWTN

 Veilig van huis

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*