Zuster Konrada (110) overleden

Het geheim van haar hoge leeftijd? Bisschop Rudolf Voderholzer vroeg het haar tijdens haar 110e verjaardag. “God heeft mij gewoon vergeten”, antwoordde Zuster Konrada Huber daarop. Nu is de oudste Non van Duitsland gestorven. (Foto EMB)

 

Zuster Konrada leefde 89 jaar in het Klooster

 Zuster Konrada Huber, Dominicanesse in het Duitse Beieren, is dood. De Non stierf afgelopen dinsdag in de gezegende leeftijd van 110 jaar, dat bevestigde haar Klooster in Niederviehbach bij Landshut vandaag. Zij was de oudste Kloosterzuster in Duitsland.

De Dominicanesse is ‘op klaarlichte dag’ na het ontbijt in haar rolstoel rustig ingeslapen – ‘zonder aankondiging’, bericht een medezuster aan de Duitse media. Tot aan het uitblazen van haar laatste adem heeft de gediplomeerd kledingmaakster noch medicijnen noch een arts nodig gehad. Geestelijk was zij helemaal bij de tijd. “Zij heeft een genaderijk leven gehad”, zegt een medezuster. Nog tot ver na haar 100e verjaardag was zij als kledingmaakster actief, habijten maken en verstellen, ritssluitingen aanbrengen enz. De overledene zal a.s. zaterdag op het Kloosterkerkhof worden begraven.

De boerendochter komt uit Rottal en trad in 1930 in het Klooster in, waar zij ook stierf,  89 jaar lang woonde en werkte zij in dit Klooster. Op het feest bij gelegenheid van haar 110e verjaardag, afgelopen oktober,  antwoordde zij op de vraag van de Regensburger Bisschop Rudolf Voderholzer naar het geheim van haar hoge leeftijd: “God heeft mij gewoon vergeten.” Welnu – dat heeft Hij dus niet.

Bron: KNA Foto: PB-Webandi

Geef een reactie op dit artikel